ФБР опублікувало матеріали розслідування щодо Білла Клінтона

ФБР опублікувало матеріали розслідування щодо Білла Клінтона

Клінтона запідозрили в незаконному помилуванні американського бізнесмена Марка Річа у справі про ухилення від сплати податків.

Джерело: Відомості

ФБР за тиждень до виборів в США опублікувало документи, пов'язані з розслідуванням стосовно колишнього президента США Білла Клінтона, чоловіка, Гілларі Клінтон яка є кандидатом в президенти країни від Демократичної партії, повідомляє USA Today.

Документи стосуються припиненого в 2005 році розслідування щодо Білла Клінтона, якого запідозрили в незаконному помилування американського бізнесмена Марка Річа у справі про ухилення від сплати податків. Річ у 1983 році втік до Швейцарії після пред'явлених йому звинувачень в ухиленні від сплати податків. У 2001 році, в свій останній день на посаді президента, Білл Клінтон його помилував. Цей крок викликав питання, тому що колишня дружина бізнесмена раніше пожертвувала 450 тисяч доларів пов'язаному з Клінтонами фонду і передала понад 100 тисяч доларів на передвиборну кампанію Хілларі Клінтон за місце в Сенаті.

Раніше ФБР відновило розслідування, пов'язане з електронною поштою Хілларі Клінтон. Її підозрюють у використанні своєї особистої поштової скриньки для секретного листування на посаді держсекретаря США.

У березні 2015 року стало відомо, що Клінтон, яка займала пост держсекретаря з 2009 по 2013 рік, відправляла робочі листи з особистої електронної пошти, а не з урядової. Сама Клінтон стверджує, що в особистому листуванні не передавала секретної інформації. У січні 2016 року стало відомо, що на незахищеному особистому сервері колишнього держсекретаря США Хілларі Клінтон зберігалося 22 листи під грифом абсолютно «таємно» і 18 листів, які були направлені президенту Бараку Обамі.

У липні ФБР викликало Клінтон на допит у цій справі, після чого міністерство юстиції США закрило справу про листування Клінтон.

Loading...