Прибічники екс-президента Аргентини, яку звинувачують у корупції, мітингують на її підтримку

Прибічники екс-президента Аргентини, яку звинувачують у корупції, мітингують на її підтримку

Екс-президент Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер дала свідчення у суді, який слухає справу проти неї за звинуваченнями у корупції.

Джерело: Відомості

Вона каже, що справа має політичне підґрунтя.

Такої самої думки, як відомо, притримуються її прибічники, які вийшли на вулиці, аби підтримати колишню керівницю Аргентини.

Розслідування стосується звинувачень попередньої влади у тому, що вона віддавала перевагу певним компаніям.

Президент Аргентини Маурісіо Макрі: “Правова система має діяти незалежно. Уряд не може втручатися. Ми хочемо саме таку Аргентину. Аргентина, яка поважає демократію. Демократія означає незалежні інститути влади та судові інститути. Ми не можемо дозволити, аби ця корупція тривала. Ми хочемо, аби наша політика була прозорою.”

Екс-президента звинувачують у тому, що вона, так само як і її чоловік до неї – також президент Аргентини Нестор Кіршнер, надавала урядові контракти у провінції Санта-Круз бізнесмену Лазаро Баесу, що призводило до фактичного розкрадання коштів з бюджету.

Утім, екс-президент і далі має істотну підтримку в Аргентині – її прибічники зіткнулися з поліцією на знак протесту проти несправедливих, як вони вважають, звинувачень проти Крістіни Кіршнер.

Loading...