У Китаї панда провчила відвідувача зоопарку (відео)

У Китаї панда провчила відвідувача зоопарку  (відео)

У Китаї відвідувач зоопарку хотів побитися з пандою, щоб вразити дам, але був жорстоко покараний.

Джерело: Відомості

Відвідувач зоопарку в місті Наньчан на сході Китаю позбувся штанів і самовпевненості, коли опинився один на один у вольєрі з гігантською пандою. 20-річний чоловік вирішив справити враження на двох подруг, з якими разом прийшов помилуватися на тварин, і переліз через захисне загородження, повідомляє NewsRu.

Зустріч нахаби і панди на ім’я Мей Лінг була знята камерами відеоспостереження.

Судячи з запису, порушник спокою панд переліз через півтораметровий паркан і неглибокий рів, а потім почав чіплятися до сплячої Мей Лінг.

Після того як бешкетник кілька разів тицьнув рукою в голову сплячої тварини, панда прокинулася і, ймовірно, вирішила пообнімати баламута. Сонній Мей Лінг вдалося обхопити ногу непроханого гостя. Протягом декількох хвилин 120-кілограмова панда намагалася укласти людину, застосовуючи борцівські прийоми, а той намагався звільнитися і втекти геть. Задумані «обнімашки» так і не вдалися — молодий чоловік вирвався з обіймів і спішно ретирувався.

Як зазначають ЗМІ, штани хулігана були ґрунтовно роздерті зубами і кігтями тварини, проте сам він не постраждав. Молодий чоловік поспішив покинути зоопарк, не звертаючись до його співробітників за допомогою. Згодом вольєр був ретельно оглянутий. На місці сутички не пролилося жодної краплі крові. Мей Лінг виявилася в повному порядку.

Менеджери зоопарку відзначають, що нахабі дуже пощастило — милі та незграбні панди можуть серйозно травмувати людину. Гігантські панди — це м’ясоїдні тварини, які полюють на кроликів або гризунів, щоб урізноманітнити свою бамбукову дієту. У полюванні їм допомагають потужні зуби і гострі кігті.

Jiangxi Television повідомляє, що після інциденту, що мав місце в кінці минулого тижня, в зоопарку Наньчана посилені профілактичні заходи. Телеканал вказує на відповідальність адміністрації зоопарку за те, що сталося — огорожу вольєра виявилося легко подолати, а тварини, які тільки в 2016 році перестали вважатися під загрозою знищення, не були належно захищені від надокучливої уваги. Варто нагадати, в КНР, де панди вважаються важливою частиною культури і активно залучаються до дипломатичних обов’язків, за вбивство цієї тварини карають стратою.  

Loading...