Зураб Церетелі встановить в китайському Ланьчжоу гігантську 40-метрову статую

Зураб Церетелі встановить в китайському Ланьчжоу гігантську 40-метрову статую

Проект статуї буде затверджений до кінця року.

Джерело: Відомості

Відомий скульптор Зураб Церетелі встановить в адміністративному центрі провінції Ганьсу — місті Ланьчжоу — гігантську скульптуру, присвячену Шовковому шляху, повідомляє видання “ЕКД!”.

Проект статуї буде затверджений до кінця року. Швидше за все, це буде статуя летючої феї — неофіційного символу провінції Ганьсу, через яку проходить відрізок Шовкового шляху довжиною більше, ніж у 1000 кілометрів.

Висота статуї складе близько 40 метрів. «Пан Церетелі пропонував ще більш високу статую, але ми відмовилися з міркувань безпеки», — розповів журналістам глава адміністрації нового району Ланьчжоу Чжан Айшен. За його словами, в Ланьчжоу буде встановлена ​​не одна, а цілий ряд скульптур Церетелі.

«У нашому районі будується російсько-китайський культурний центр, в якому буде діяти виставка Зураба Церетелі», — зазначив чиновник.

Чжан Айшен розповів, що знаменитий російський скульптор — частий гість провінції Ганьсу. В останній раз він приїжджав сюди менше місяця назад — на фестиваль культури великого Шовкового шляху, який проходив в місті Дуньхуан.

Loading...