Лемури Мадагаскару знайшли притулок в приватному заповіднику

Лемури Мадагаскару знайшли притулок в приватному заповіднику

Головною загрозою для лемурів Мадагаскару є вирубування лісів — одна з найсерйозніших екологічних проблем.

Джерело: Відомості

Ці рідкісні тварини знаходяться під загрозою зникнення, і вони знайшли притулок в приватному заповіднику на острові, повідомяє видання “РусАргумент”.

Майже два десятиліття тому 50 гектарів колишнього французького колоніального саду перетворили в заповідник Нахампоана. Зараз там проживають 150 лемурів, які опинилися тут через втрату середовища проживання і полювання. Існує близько ста відомих видів лемурів на Мадагаскарі, а в заповіднику знаходяться тільки шість з них, в тому числі одні з найвідоміших — кільцехвості або котячі лемури.

Начальник заповідника Леонард Дофін розповідає, що бамбукові лемури самі приходять сюди — тут вони відчувають себе в безпеці, і їхня кількість зростає. Протягом майже двох десятиліть заповідник Нахампоана виживає тільки завдяки спонсору Азізу Бадуралі, який володіє турфірмою в сусідньому місті Форт-Дофін.

Близько 3 000 туристів відвідують заповідник щорічно, але цього недостатньо, щоб тримати його на плаву, і Бадуралі каже, що необхідно більше допомоги від влади.

Однак влада на острові, де 9 з 10 жителів живуть в бідності, ледь може виділити хоч якісь кошти на здійснення національних програм по збереженню і захисту біорізноманіття.

За оцінками Всесвітнього фонду дикої природи, 94% видів лемурів знаходяться під загрозою зникнення, тому торгівля лемурами заборонена Конвенцією з міжнародної торгівлі зникаючими видами (СІТЕС). Фахівці відзначають, що необхідно термінове фінансування для забезпечення виживання лемурів, яких залишилося на острові менше 10 000.

Loading...