У Словенії залізничний тунель переобладнали у велосипедну доріжку

У Словенії залізничний тунель переобладнали у велосипедну доріжку

У Словенії старий залізничний тунель перетворили у велосипедну доріжку.

Джерело: Відомості

Про це повідомив мер міста Кршко Міран Станко, інформує агентство FlashNord.

Рішення про новий використанні занедбаного тунелю, довжина якого становить 590 метрів, було прийнято владою цього міста, розташованого на південному сході Словенії. «Раніше за цим маршрутом доставляли вугілля з місцевих шахт. Однак протягом останніх десяти років він не використовувався і вважався покинутим», — розповів Станко.

За його словами, використання тунелю в туристичних цілях, з одного боку, дозволить показати туристам місцевий колорит, а з іншого, — значно скоротить дорогу в місто з сусідніх населених пунктів Брежице і Сенвіцо.

Передача тунелю з державної власності місцевій владі, а також його відновлення відбулося в рамках реалізації амбітного туристичного проекту місцевого муніципалітету з будівництва кільцевого маршруту для прогулянок на велосипедах по населених пунктах громади.

«В останні п’ять років ми вкладаємо значні кошти, а саме — 50 тисяч євро щорічно, у розвиток велосипедного туризму в громаді. Вже сьогодні для велосипедистів прокладена повністю обладнана доріжка загальною протяжністю 7 км, а з тунелем протяжність виросте до 13 км», — додав мер.

Loading...