В Анголі випадково побудували дорогу з алмазів

В Анголі випадково побудували дорогу з алмазів

Австралійська компанія Lucapa Diamond видобуває алмази в Анголі. А з великих відсіяних шматків породи будує дороги навколо родовища.

Джерело: Відомості

У лютому 2016 року компанія випадково виявила витягнутий 404-каратний алмаз, схожий на великий палець, повідомляє Quibbll.

Система відсіювання розрахована на алмази до 280 карат, тож такий великий мінерал мав бути відсіяний і потрапив в породу, з якої будували дорогу (не тому, що Lucapa не потрібні великі алмази — просто до цього в Анголі знаходили максимум 278-каратні мінерали).

Після цього випадку австралійська компанія почала збирати всю велику породу. У листопаді над нею почне працювати нова машина, здатна знаходити алмази до 1000 карат.

Якщо у відсіяній породі виявлять гігантські алмази, Lucapa почне розбирати раніше побудовані дороги — в них теж можуть виявитися дорогоцінні камені.

Компанія витратила на нову систему відсіювання 2,75 мільйона доларів. Однак вона багато разів окупить витрати, якщо знайде хоча б один великий алмаз: той камінь масою 404 карата Lucapa продала за 16 мільйонів доларів.

Loading...