Саудівська Аравія перейшла на григоріанський календар

Саудівська Аравія перейшла на григоріанський календар

Саудівська Аравія з 1 жовтня буде виплачувати зарплати держслужбовцям за григоріанським календарем.

Джерело: Відомості

Раніше для цього в країні використовувався місячний календар Хіджри, в якому рік на 11 днів коротше християнського і складається з 12 місяців по 29-30 днів, повідомляє Quibbll.

Перехід на сонячний календар стався в рамках цілого ряду фінансових реформ. Через нього саудівські бюджетники втратять 11 оплачуваних днів, а платити їм стануть по тих самих числах, що й співробітникам в приватному секторі економіки.

Саудівська Аравія користувалася місячним ісламським календарем з моменту свого утворення в 1932 році.

В рамках реформ держслужбовцям також скасували премії, а зарплати скоротили на 20%. Оклади працівників Законодавчої асамблеї знизили на 15%. Додаткові пільги для вищих посадових осіб також були скорочені. З наступного фінансового року вищим чиновникам більше не надаватимуть безкоштовно службові автомобілі; крім того, їм доведеться самостійно платити за стаціонарний і мобільний телефонний зв'язок.

Реформи державного сектору в Саудівській Аравії спрямовані на економію коштів в умовах бюджетного дефіциту, викликаного низькими цінами на нафту і конфліктом в Ємені. Уряд Саудівської Аравії сподівається зменшити частку зарплати в держсекторі до 40% витрат до 2020 року, з 45% в цей час. За прогнозами, держборг до цього часу підніметься до 30% валового національного продукту, з 7,7% в наш час.

Loading...