Ісландія має намір оскаржити право британської компанії на торговельну марку Iceland

Ісландія має намір оскаржити право британської компанії на торговельну марку Iceland

Торгова мережа компанії Iceland Foods почала розвиватися в 1969 році і зараз займає 1,8% британського продовольчого ринку.

Джерело: Відомості

Влада Ісландії вивчає питання про те, як острівна держава може оскаржити право британської мережі супермаркетів на торговельну марку Iceland, яка збігається з назвою країни англійською мовою. МЗС Ісландії та організації, що займаються просуванням образу країни за кордоном, готові подати в суд на Iceland Foods, повідомляє агентство FlashNord.

Суперечка навколо торгової марки тягнеться вже понад 10 років, однак недавно вийшов на новий виток, коли Iceland Foods почала виступати проти слогана nspired by Iceland («Натхненно Ісландією), який використовується в кампанії по залученню туристів на острівну країну. Британська торгова марка зареєстрована в усіх країнах Євросоюзу (Ісландія не є його членом), і рішення про її відкликання доведеться приймати регулюючим органам ЄС.

Британське право забороняє використання географічних назв в якості торговельних марок, проте в законі є кілька лазівок. Як відзначають в лондонській юридичній фірмі Azrights, у випадку з магазинами Iceland торгова назва не асоціюється у споживачів з самою країною, а компанія не намагається створити враження, ніби вона торгує продуктами з самої Ісландії.

Торгова мережа компанії Iceland Foods почала розвиватися в 1969 році і зараз займає 1,8% британського продовольчого ринку. Її магазини працюють ще в 9 країнах світу. У Великобританії супермаркети Ісландія відносяться до бюджетного сегменту і спеціалізуються на різноманітних заморожених продуктах, перш за все напівфабрикатах, пропонуючи також скромний вибір свіжих фруктів, овочів, м'яса, борошняних і молочних продуктів.

Loading...