Мережу вразили фотографії посольства КНДР у Білорусі

Мережу вразили фотографії посольства КНДР у Білорусі
Так виглядає вхід в «посольство Північної Кореї» (двері праворуч). / Фото: Владислав Ковалевський

Білоруські журналісти знайшли «посольство Північної Кореї» у звичайній квартирі однієї з мінських п’ятиповерхівок.

Джерело: Відомості

Днями Центральне телеграфне агентство Північної Кореї повідомило, що в Білорусі відкрилося посольство КНДР. Однак за адресою в Мінську, де передбачувано розташовується посольство, — звичайна житлова п’ятиповерхівка і про диппредставництво нічого не нагадує, повідомляє видання TUT.BY.

«Церемонія відкриття посольства КНДР відбулася в понеділок, 19 вересня. На запрошення корейської сторони на церемонії були присутні представники білоруського уряду, політичних партій, парламенту і соціальної сфери», — йдеться в повідомленні агентства.

Представник МЗС Північної Кореї зазначив, що відкриття посольства в Білорусі має «величезне значення в розвитку давніх дружніх і взаємовигідних відносин між двома країнами», а також додав, що відкриття диппредставництва «призведе до зміцнення двосторонніх відносин у всіх областях». Відзначається, що під час церемонії над посольством було піднято прапор КНДР.

Представники МЗС Білорусі не прокоментували журналістам цю інформацію і запропонували звіритися зі списком дипломатичних представництв іноземних держав в Республіці Білорусь — у ньому посольство Північної Кореї відсутнє, але адресу й телефони дипломатичного представництва КНДР в Білорусі можна знайти в Інтернеті.

Однак за вказаною адресою білоруські журналісти виявили звичайну п'ятиповерхівку. Прапор КНДР над будинком не майорить, а місцеві жителі  нічого схожого на церемонію відкриття посольства в останні дні не бачили.

У квартирі, де має перебувати посольство, журналістам нікого застати не вдалося. Лічильник електроенергії «не крутив», а на дзвінки у двері і домофон ніхто не відреагував. Не відповідав також і телефон посольства. Сусіди по сходовому майданчику розповіли, що в названій квартирі «живе звичайна жінка».

Але в посольстві Північної Кореї в Москві підтвердили, що посольство в Мінську відкрили 19 вересня:

«Білорусь відвідував директор третього департаменту МЗС КНДР О Син Хо, і в ході візиту було відкрито посольство. Посольство відкрито і зараз налагоджує роботу, але без посла вони повноцінно працювати не можуть. Наскільки я знаю, поки в посольстві працюють 2-3 людини», — розповів секретар посольства КНДР у Москві.

За відомостями, які вдалося знайти TUT.BY, сьогодні в посольстві Північної Кореї в Білорусі працюють як мінімум дві людини. Тимчасовий повірений у справах — пан Пак Ен Сик і торговий представник —  пан Лю Чол Хун.

Дипломатичні відносини між Білоруссю і КНДР встановлено 3 лютого 1992 року. Пхеньян має представництва в багатьох країнах світу. В Європі посольства КНДР є в Німеччині, Італії, Польщі, Швейцарії, Росії тощо. Україну обслуговує посольство КНДР у Москві.

Loading...