Мексиканські контрабандисти «гарматою» перекидали наркотики через кордон США

Мексиканські контрабандисти «гарматою» перекидали наркотики через кордон США

Гармата була знайдена в муніципалітеті Агуа-Прієта на кордоні зі штатом Арізона.

Джерело: Відомості

Поліція мексиканського штату Сонора виявила вантажівку з триметровою гарматою, призначеною, ймовірно, для перекидання наркотиків через кордон Мексики і США, повідомляє Quibbll.

Згідно зі звітом поліції, вантажівка була знайдена в муніципалітеті Агуа-Прієта на кордоні зі штатом Арізона.

Автомобіль стояв без нагляду, у нього були відсутні номери, а двері були відчинені. Поліцейські виявили у вантажівці аерокомпресор, бензиновий двигун, ємність для повітря і триметрову металеву трубу-гармату.

На одному кінці труби була велика кількість отворів, які зазвичай використовуються у вогнепальній зброї для зниження дульного тиску.

За інформацією поліції, наркоторговці застосовують гармати як мінімум з 2012 року. З їхньою допомогою вони переправляють через кордон у США марихуану, кокаїн і метамфетамін. Дальність пострілу гармати — більше 200 метрів. Наявність гармат для перекидання наркотиків робить ідею Дональда Трампа побудувати стіну між США і Мексикою безглуздою. Одним із його аргументів на користь такого рішення було якраз припинення контрабанди наркотиків.

Також наркоторговці риють тунелі для переправлення наркотиків і застосовують катапульти, але це вже зовсім інша історія.  

Loading...