Штучний інтелект залучать до прогнозування хронічних захворювань

Штучний інтелект залучать до прогнозування хронічних захворювань

Risk Matrix надасть прогнози в реальному часі для більш ніж 20 основних захворювань.

Джерело: Відомості

Аналітична компанія в сфері охорони здоров’я Lumiata заявила про запуск інструменту під назвою Risk Matrix, який дозволить спрогнозувати хронічні захворювання у людини за допомогою штучного інтелекту, повідомляє видання «РусАргумент».

Нове програмне забезпечення від Lumiata дозволить на основі електронних медичних записів передбачати ймовірність виникнення хронічних захворювань, використовуючи технології штучного інтелекту в парі з алгоритмами ризику. Воно розроблено спеціально для страхових компаній і лікарів, і здатне аналізувати 175 мільйонів записів пацієнтів протягом років, будуючи логічні висновки для кожного випадку.

Згідно Lumiata, дані будуть використовуватися для впевненості в прийнятті медичних рішень. Risk Matrix надасть прогнози в реальному часі для більш ніж 20 основних захворювань, включаючи хронічну серцеву недостатність і діабет.

Принцип роботи системи полягає в наступному. Спочатку Risk Matrix аналізує зібрані дані про пацієнта у вигляді медичних записів і даних про лабораторні дослідження. Lumiata збирає дані і використовує стандарт Fast Healthcare Interoperability Resources для обміну інформацією.

Після цього дані проходять через модель глибокого вивчення Risk Matrix, яка генерує індивідуальний набір оцінок ризиків для кожного пацієнта.

Loading...