Франція першою в світі запустила щоденний маршрут з безпілотними автобусами (відео)

Франція першою в світі запустила щоденний маршрут з безпілотними автобусами (відео)

Ліон став першим містом в світі, де щодня почали працювати безпілотні автобуси.

Джерело: Відомості

Два автобуси вийшли на невеликий маршрут в районі Конфлюенс, повідомляє видання Quibbll.

Безпілотні автобуси розроблені компанією NAVYA. Вони обладнані стереоскопічними камерами, модулями GPS, лідарами та іншими сенсорами, покликаними не допустити інцидентів. Транспортні засоби рухаються по невеликому маршруту з п’ятьма зупинками, який вони проходять за 10 хвилин. Максимальна швидкість руху обмежена 20 км/год.

Автобуси курсуватимуть протягом одного року в тестовому режимі. Під час випробування в транспортних засобах знаходитимуться водії, готові взяти керування на себе в разі потреби. Використання безпілотних автобусів на поточний момент є безкоштовним.

Раніше робота технологічних рішень, використовуваних в безпілотних автобусах, успішно тестувалася в інших містах Франції та Швейцарії. Але законодавчі обмеження вимагають, щоб транспортні засоби, які живляться від батарей,  рухалися в Ліоні тільки по прокладеному за допомогою піктограм маршруту, щоб уникнути зіткнень з автомобілями і трамваями.

Кожен такий автобус коштує € 200 тис. Він може перевозити до 15 пасажирів. Розробники також працюють над створенням більш великих транспортних засобів.

Loading...