Південнокорейська тезка лідера КНДР Кім Чен Ина постраждала від американських санкцій

Південнокорейська тезка лідера КНДР Кім Чен Ина постраждала від американських санкцій
Кім Чен Ин (із КНДР)

Несподіваною жертвою американських санкцій стосовно лідера КНДР Кім Чен Ина стала громадянка Республіки Корея.

Джерело: Відомості

Як повідомляє агентство FlashNord із посиланням на прес-службу південнокорейського банку «Сінан», на початку серпня жінка з аналогічним ім’ям відправила через сеульську філію банку 27 тисяч доларів своїй сестрі, яка проживає в ПАР. Кошти призначались для покупки житла, проте так і не надійшли на рахунок адресата через 20 днів.

Надалі з'ясувалося, що гроші повинні були пройти через кореспондентський рахунок у США. Пильні американські клерки звернули увагу, що відправником значиться Кім Чен Ин з Кореї (той факт, що це Республіка Корея, вони до уваги не взяли), і заблокували переказ грошей. Не допомогло навіть те, що ім’я жінки хоча і збігається за звучанням, але в латиниці транскрибується інакше.

«Уряд Сполучених Штатів в курсі, що одне і те ж корейське ім’я по-англійськи може записуватися по-різному. Тому відстежуються всі приблизні відповідності тому, що мається на чорному списку», —  розповів журналістам представник« Сінан ».

Тим часом гроші продовжують залишатися на рахунку в США, їх досі не переслали в ПАР і не повернули відправнику. Переказ планується здійснити лише після закінчення перевірки, яка повинна підтвердить, що дані кошти дійсно не належать лідеру КНДР.

«Ми ведемо переговори з американським банком», — коротко зауважив представник південнокорейської фінансової установи.

На початку липня Мінфін США оголосив, що Кім Чен Ин і ряд представників очолюваного ним держапарату потрапили до списку санкцій за порушення прав людини. З тих пір всім банкам Сполучених Штатів заборонено надавати цим особам будь-які фінансові послуги.

Loading...