Розділені сіамські близнюки йдуть в школу

Розділені сіамські близнюки йдуть в школу

Сіамські близнюки, які були розділені в одній з лондонських лікарень у 2012 році, готуються до того, щоб в перший раз піти в школу.

Джерело: Відомості

У Великобританії діти стають школярами в 4 роки - але при народженні Розі (Розі) і Рубай (Ruby), їх батьки Анджела (Angela) і Даніель (Daniel Формоза) не знали, чи доживуть їх дочки до цього дня. На терміні в 16 тижнів лікарі сказали майбутній матері, що дівчатка зрослися в її утробі, і не давали прогнозів з приводу того, чи виживуть діти - вони могли з великою ймовірністю загинути і ще під час вагітності, і під час пологів, і на стадії операції. Ризик появи зрощених близнюків становить 1 до 200 тисячів, і цей шанс випав сім'ї Формоза.

Дівчатка народилися на терміні в 34 тижні за допомогою операції кесаревого розтину, яку проводили лікарі лікарні Great Ormond Street в Лондоні. Немовлята зрослися в області живота, і частина кишечника у них була спільна. Через кілька годин після народження їх забрали для проведення наступного хірургічного втручання - медики розділяли дітей протягом 5 годин. Це потрібно було зробити досить терміново, так як у маляток була кишкова непрохідність.

Все пройшло успішно в тому числі завдяки тому, що перед процедурою фахівці обстежили маленьких пацієнток максимально можливо. Батьки малят так боялися, що дочки загинуть, що нічого не купували до їх народження, і тільки після повідомлення про те, що операція вдалася, Даніель підготував дитячу кімнату. У віці трьох тижнів Розі і Рубі виписали додому.

Анджела Формоза розповіла, що зараз у неї склалося таке відчуття, що пройшов мільйон років з того дня - а тоді час біг дуже швидко. За її словами, її дочки дуже схожі - вони обидві активні, рішучі, дуже вперті, люблять малювати і читати, а ще - свою майбутню вчительку, з якої вже познайомилися.

Джерело: theguardian.com

Loading...