В аргентинських болотах знайдено ідеально круглий острів, який ще й обертається

В аргентинських болотах знайдено ідеально круглий острів, який ще й обертається

Острів розташований в Аргентині, в дельті болотистої річки Парана.

Джерело: Відомості

Таємничий об'єкт, виявлений в болотах Аргентини, спочатку знайшли на Google Maps і прийняли за артефакт, який виник через неправильне сканування місцевості, але пізніше з'ясувалося, що це не так, а острів насправді існує, та до того ж він ідеально круглий й обертається , повідомляє hi-news.ru.

Знахідка належить американському інженеру-гідравліку Річарду Петроні. Він виявив острів раніше в цьому році і тут же зв'язався зі своїми колегами: Серджіо Неспілермом і Пабло Мартінесом, які теж зацікавилися знахідкою, після чого всі троє відправилися в експедицію по виявленню таємничого місця.

Незвичайний острів кожен охочий може побачити прямо зараз. Досить перейти на Google Maps, ввести координати 34 ° 15'07.8 "S 58 ° 49'47.4" W і переключитися в режим супутника.

Сам острів розташований в Аргентині, в дельті болотистої річки Парана. І з першого разу в Річарда і його колег до острова дістатися не вдалося —  завадила надто болотиста місцевість, зате другий захід на вертольоті увінчався успіхом, і вчені, нарешті, змогли побачити незвичайне місце.

Ось так острів виглядає з висоти. Підібратися ближче, на жаль, поки не вдалося.

Острів був названий Eye (Око), його діаметр становить 118 метрів, і розташований він на водній поверхні трохи більшого розміру. Як з'ясувалося, місцеві жителі про існування острова знають давно, але наближатися до нього не ризикують, оскільки вважають, що там живе древнє божество.

Вивчивши архіви Google Maps, Річард Петроні прийшов до висновку, що острів існував вже в 2003 році, в момент запуску сервісу. А знімки з супутника в різні періоди часу говорять про те, що острів обертається навколо своєї осі і змінює своє положення. В цей момент Річард збирає третю, на цей раз наземну експедицію, щоб вивчити Око, озброївшись спеціальним геологічним обладнанням. Крім того, команда геологів приймає і пожертвування: за 5 тисяч доларів ви станете першим, хто дізнається свіжі подробиці про острів, а за 10 зможете відправитися в Аргентину і особисто вивчити таємниче місце.

До речі кажучи, уфологи вважають, що дослідження проводити не потрібно. Вони і без них вже впевнені, що острів — це кришка люка космічного корабля або вхід в секретну підводну базу інопланетян.

Loading...