Жителька Китаю віддала $ 6 млн шахраєві, який видавав себе за 300-літнього імператора

Жителька Китаю віддала $ 6 млн шахраєві, який видавав себе за 300-літнього імператора
Імператор Цяньлун / Фото: Wikipedia

Довірливу жінку аферист переконав вкластися в «бізнес», пов’язаний з таємничими «імператорськими активами».

Джерело: Відомості

Двоє шахраїв у Китаї обдурили підприємницю на 40 мільйонів юанів (6 мільйонів доларів), видавши себе за учня американського мільярдера Джорджа Сороса і імператора Цяньлуна, який жив в XVIII столітті, повідомляє агентство FlashSiberia з посиланням на газету China Daily.

Аферисти зустріли Чжен Сюецзюе в 2012 році, коли вона хотіла відкрити сільський банк. Один з підозрюваних, Вань Цзяньмінь, який обіцяв допомогти їй у відкритті банку, переконав її, що він є учнем мільярдера Джорджа Сороса.

Він також познайомив її зі своїм подільником Лю Цяньчженем, який представився імператором Цяньлунем. За словами шахрая, прожити більше 300 років йому допоміг якийсь еліксир безсмертя.

Довірливу жінку аферисти переконали вкластися в їхній «бізнес», пов’язаний з таємничими «імператорськими активами», покупкою виробів з нефриту і тому подібним.

Більшу частину отриманих грошей, як з’ясувало слідство, подільники витратили на покупку нерухомості та шикарних автомобілів.

За відомостями газети Southern Metropolis Daily, в четвер суд Шеньчженя визнав подільників винними в шахрайстві, однак вирок поки не оприлюднений.

Loading...