Розробниця буркіні заявила, що хотіла дати жінкам свободу

Розробниця буркіні заявила, що хотіла дати жінкам свободу

Авторка буркіні — австралійський модельєр Ахеда Занетті — заявила, що створюючи буркіні, хотіла дати жінкам свободу, а не забрати її.

Джерело: Відомості

Вона випустила цей костюм в 2004 році. Ідея прийшла до Занетті, коли її племінниця вирішила зайнятися баскетболом, передає «Росбалт».

«Я хотіла знайти щось таке, що дозволило б, з одного боку, адаптуватися до австралійського способу життя і західного одягу, з іншого — задовольнити потреби мусульманської дівчини», — пояснила дизайнер.

Вона впевнена, що цей наряд можуть носити і християни, і іудеї, і індуїсти. І ось тепер заборона на носіння буркіні у Франції дуже засмутив модельєра.

«Я думаю, що вони не зрозуміли одяг, яка символізує відпочинок і веселощі, фітнес і здоров'я. І тепер вони вимагають, щоб жінки пішли з пляжу і повернулися назад на свої кухні?» — задається питанням Занетті.

Модельєр висловила впевненість, що французи не зрозуміли, що таке буркіні. Такий купальник зовсім не символізує іслам, зазначила вона. «Це просто одяг для занадто скромних жінок, або того, хто побоюється захворіти на рак шкіри», —  пояснила вона.

Ахеда згадала, як вперше одягла буркіні, щоб поплавати в басейні. «Я відчула свободу. Занурення в воду є одним з найприємніших задоволень в світі. І знайте: я ношу бікіні під моїм буркіні. У мене є найкраще з обох світів», — сказала Занетті.

Тим часом кандидат у Президенти Франції Ніколя Саркозі підтримав заборону на буркіні, введену в багатьох містах Франції. Він назвав цей одяг «провокацією», яка підтримує радикалізацію ісламу.

Примітно, що Державна рада Вищого адміністративного суду Франції прийняла до розгляду скаргу французької Ліги прав людини на заборону буркіні. Адвокати стверджують, що ці обмеження, введені в ряді міст на Лазурному Березі, є незаконними.  

Loading...