Французькі мусульмани просять заборонити товстим чоловікам ходити у вузьких плавках

Французькі мусульмани просять заборонити товстим чоловікам ходити у вузьких плавках

Реакцією на зоборону закритого жіночого плавального костюму буркіні стала незвична інтернет-ініціатива.

Джерело: Відомості

Користувачі соцмереж закликали владу міст Лазурного Берега Франції, які оголосили мусульманські купальники буркіні поза законом, також розглянути питання про заборону на носіння габаритними чоловіками вузьких плавок, повідомляє Quibbll.

Активісти хочуть, щоб повних чоловіків почали штрафувати за носіння вузьких плавок.

«Може бути, замість того, щоб заборонити буркіні, варто зробити це з плавками Speedo?», — написав один з користувачів у «Твіттер», підкресливши, що вони в сто разів менш естетичні і образливі для інших відвідувачів пляжів, ніж мусульманський купальний наряд.

«Мені б хотілося, щоб багато чоловіків і жінки взагалі не роздягалися на пляжах», — підтримав опублікований вище коментар інший інтернет-користувач.

«Очевидно, що якщо зараз проводять буркіні-дебати, повинен пройти і спідометр-саміт», — пожартував ще один коментатор.

24 серпня гумористичний близькосхідний портал The Mideast Beast повідомив про прохання французьких мусульманок-активісток руху «Подумайте про дітей!», законодавчо заборонити появу на пляжах товстих білих чоловіків, оскільки їхні тіла не естетичні.

Сатирична публікація стала реакцією на резонансну новину про те, що четверо поліцейських змусили мусульманку, яка відпочивала на пляжі в Ніцці, зняти буркіні.

Фотографія з роздягнутою жінкою середніх років, оточеній правоохоронцями, обурила багатьох проісламськи настроєних користувачів соцмереж.

Першим французьким містом, в якому ввели заборону на буркіні, стали Канни. Відповідний указ вступив у силу 12 серпня. Згодом рішення мера міста підтримала влада інших прибережних населених пунктів, зокрема, Ніцци.  

Loading...