В Японії створено програму для перегляду послань від мертвих

В Японії створено програму для перегляду послань від мертвих

За словами президента компанії, яка створила додаток, він реалізував свою давню мрію — знайти спосіб зберегти спогади про життя померлих.

Джерело: Відомості

Після приголомшливого успіху гри Pokemon Go, більшість розробників задумалися над тим, які ще додатки з використанням технології доповненої реальності можна буде запропонувати користувачам, повідомляє Informing.

Фахівці з ритуального бюро в префектурі Тіба не стали довго роздумувати і створили програму Spot message, що дозволяє «ловити» послання від мертвих.

Щоб отримати повідомлення, написане померлим за життя, необхідно дістатися до його могили або іншого місця, дорогого цій людині, прихопивши з собою смартфон. Також користувачі зможуть створювати для своїх близьких і друзів набір медіафайлів, які вони зможуть побачити після його смерті.

Записані образи з'являються на тлі реальних пейзажів, що відображаються при включеній камері пристрою.

За словами Йосіюкі Каторі, президента компанії, яка створила додаток, він реалізував свою давню мрію — знайти спосіб зберегти спогади про життя померлих.

Каторі розповів, що його дядько, який керував магазином фарб, 8 років тому загинув, впавши з висоти. Його смерть була раптовою і зруйнувала життя його родини. Каторі дуже поважав свого родича і після його смерті неодноразово відвідував могилу покійного, часто подумки розмовляючи з ним. Саме в якийсь момент чоловік подумав, що було б здорово отримувати від померлого дядька повідомлення на кшталт: «Як справи? Тримайся, друже».

Відзначимо, що Spot message можна використовувати і для інших, більш звичних цілей. Наприклад, з її допомогою можна залишати послання для своїх улюблених в пам’ятних місцях, вітати зі святами і роковинами, передавати привіт і так далі.

У цей момент додаток можна безкоштовно скачати на Android, отримавши можливість створити 10 повідомлень безкоштовно. Версія для ОС IOS з'явиться на початку вересня.

Loading...