У Фінляндії відкрили курси професійних кіберспортсменів

У Фінляндії відкрили курси професійних кіберспортсменів
Кіберспортсмен / Фото: Yle: Petri Aaltonen

Училище в місті Орівесі почало готувати професійних геймерів.

Джерело: Відомості

Унікальна в європейському масштабі освітня програма з кіберспорту стартувала в цьому році в училищі фінляндського міста Орівесі, повідомляє телеканал Yle.

Після випуску студенти відділення кіберспорту стануть професійними геймерами.

«Я — представник покоління тих, хто почав грати в комп'ютерні ігри в дитинстві на комп'ютері і приставках в 1990-х роках. Тут я хочу навчитися тому, як поліпшити свою гру. Звичайно, за рік неможливо домогтися більш високих результатів, але можна навчитися правильно тренуватися, щоб дістатися до вершини», — каже студент Ніклас Хірвеля, який нещодавно почав навчання за програмою кіберспорту.

Завдання такої освіти — зробити з вирослих серед комп'ютерних ігор молодих людей висококласних гравців і показати, як це захоплення можна зробити професією.

Щоб домогтися успіхів, треба вести здоровий спосіб життя і пити не тільки енергетики. У програмі навчання значиться фізкультура і управління власним розумом.

«У програмі навчання переважає гра на комп’ютерах, розвиток необхідних для гри навичок, психологічні тренінги, а також фізична підготовка, щоб студенту було легше сконцентруватися на найважливішому — на грі», — розповідає координатор училища Ярі Юлтявя.

За словами Юлтявя, для того, щоб домогтися високих результатів, геймерам потрібно близько 10 000 годин інтенсивної гри. Училище надає їм таку можливість. Все ж, викладачі стежать за тим, щоб студенти робили перерви і не грали цілодобово безперервно.

Не випадково комп'ютерні ігри зацікавили освітні установи. Кіберспорт популярний по всьому світу, чемпіонати з окремих ігор транслюються по телебаченню, а призові можуть доходити до декількох мільйонів доларів. Наприклад, нещодавно команда «прогеймерів» з Китаю виграла 9,1 млн доларів на чемпіонаті світу в США.

Loading...