35-річному американцеві, який переніс удар 10 тисяч вольт, повернули людську зовнішність

35-річному американцеві, який переніс удар 10 тисяч вольт, повернули людську зовнішність

Жителю американського штату Індіана, який переніс повну пересадку обличчя, повернули його зовнішність.

Джерело: Відомості

Колишній солдат, що втратив обличчя в жахливій аварії, наважився продемонструвати іншим, наскільки змінився після однієї з перших у світі трансплантацій обличчя. Мітч Хантер врізався на автомобілі в електричний стовп, що знаходиться під напругою 10 тисяч вольт, повідомляє Quibbll.

Катастрофа сталася, коли чоловікові було всього 21 рік. Хантер здійснив справжній подвиг, зумівши відштовхнути жінку, що потрапила під напругу, і прийняв основний удар струму на себе. Буквально за мить ногу Мітча пронизав майже смертельний заряд, що добрався по нозі до обличчя.

Щоб повернути свою зовнішність, Хантер пройшов 20 коригувальних операцій, під час яких здійснювалася пересадка шкіри з його рук, ніг і спини. Однак діти, які бачили чоловіка на вулиці, не переставали кричати від жаху...

Відчайдушно спраглий повернутися до нормального життя, Мітч, житель штату Індіана, в 2011-му погодився стати одним із перших людей в світі, які перенесли складну трансплантацію обличчя. П'ять років по тому Хантер, 35-річний батько трьох дітей, вирішив розповісти про своє неймовірне відновлення. Він стверджує, що ще ніколи не відчував себе краще.

«Я відчуваю себе таким же здоровим, яким був у 21 рік. Я почуваю себе чудово», — заявив американець.

«Я розглядаю своє минуле, як щось, що зробило мене сильнішим. Звичайно ж, мені б хотілося повернути свою ногу і моє колишнє обличчя, але без того, що сталося, я б не став тим, ким є сьогодні», — продовжує Хантер.

У поворотний для себе день Мітч знаходився в машині зі своїм другом і дівчиною друга. Вони їхали уздовж шосе в Північній Кароліні, друг не впорався з керуванням і врізався в стовп. Молода жінка вискочила з машини і потрапила в пастку. Кабель лінії електропередачі, що впав, ніс в собі смертельну загрозу.

Моментально зміркувавши, Хантер виштовхнув дівчину із зони ураження, прийнявши весь удар на себе. Протягом п'яти хвилин тіло Мітча пронизував струм високої напруги — 10000 вольт. Розряди виходили через його руки і обличчя. Потерпілий заявив, що не пам'ятає тих самих жахливих 300 секунд.

Він сказав: «Люди говорили мені, що мені пощастило, оскільки я не запам'ятав того, що зі мною відбувалося, тому що, ймовірно, це було вкрай болісно».

Спочатку Мітч і його дівчина намагалися зберегти свої стосунки і знайти спосіб повернути йому обличчя. Однак на той момент лікарі практикували єдиний варіант лікування —  трансплантацію шкіри.

Хантер, котрий переніс купу операцій, в кінці кінців, прийшов до висновку, що потребує кращого лікування. До того ж, його подруга Катаріна завагітніла, і майбутнього батька лякала сама думка про те, як жахнеться його дитина, коли гляне на татове обличчя.

Мітч почав шукати передові технології в медичному світі.

Він заявив: «Уявіть, як, входячи в кімнату, Ви падаєте, і всі на це звертають увагу. Ось так на мене дивилися кожен раз, коли я входив в приміщення. У всьому було винне моє обличчя».

На момент пошуку в Америці було зроблено всього дві успішні трансплантації обличчя і всього десять у всьому світі. Пройшовши масу медтестів, Хантер, нарешті, став кандидатом і почав чекати своєї черги на інноваційну пересадку обличчя. Коли з'явився донор, довелося перенести близько 30 процедур для повного завершення операції.

Мітч потребував мікросудинної хірургії, спрямованої на поєднання двох основних артерій до нового обличчя, щоб серце змогло постачати кров до трансплантату.

Команда з 30 лікарів працювала в поті чола більше 14 годин, щоб повністю прикріпити нове обличчя. У ході операції були замінені губи Хантера, його ніс, повіки, мімічні (лицьові) м'язи і нерви з руховими, чутливими і парасимпатичними волокнами.

На зменшення післяопераційних пухлин було потрібно близько п’яти місяців. Поступово у пацієнта почали вимальовуватися риси обличчя. Через п’ять років Мітч зумів відростити бороду. Навколо його очей як і раніше залишилися фізичні вади, хоча і незначні.

Лікарі продовжують працювати над відновленням обличчя свого пацієнта.

«Зараз вийти в люди стало набагато простіше. Тепер я млію від відчуття вітерця на обличчі. Жар, холод, біль, лоскотання, чухання бороди, чийсь поцілунок на моєму обличчі — я все це відчуваю», — заявив американець, який виглядає щасливим.

«Я думаю, що пройшов через дивовижні зміни, і мій шлях не був усипаний пелюстками троянд. Мені хочеться сказати людям, щоб вони не турбувалися через дрібниці. Треба просто жити», — зазначає чоловік.

Хантер додає: «Розкажіть дорогим вам людям, як ви їх любите, тому що в будь-який момент ви можете позбутися такої можливості». 

Loading...