У Казахстані археологи виявили найдавнішу в світі піраміду

У Казахстані археологи виявили найдавнішу в світі піраміду

Виявлено ​​піраміду, яка давніша за піраміди Єгипту на 1000 років.

Джерело: Відомості

У віддаленому районі казахстанському степу, за 6 тисяч кілометрів на  північний-схід від Каїра, археологи виявили невідому раніше піраміду — двійника піраміди Джосера в Єгипті, повідомляє Quibbll з посиланням на DailyMail.

Сьогодні від древньої споруди залишилися лише руїни. Учені впевнені, що вік знахідки близько 3600 р до н. е., що перевищує вік єгипетських пірамід на цілих 1000 років. Археологи зробили своє відкриття ще в минулому році і до цього моменту тримали свою сенсаційну знахідку в секреті. Більш детальне внутрішнє дослідження піраміди вчені планують почати в найближчі дні.

«Цій споруді близько 3000 років, вона була зведена в Сариарку для місцевого правителя, —  розповів археолог Віктор Новоженов. — Робота над відкриттям гробниці почнеться в найближчі дні. Всі знахідки будуть передані в археологічний музей Карагандинського державного університету ».

Відкриття було зроблено фахівцями з Сариаркінського археологічного інституту в Караганді під проводом Ігоря Кукушкіна.

Археолог Віктор Варфоломєєв розповів, що гробниця була знайдена в Шетському районі Карагандинської області. Поховання включає в себе всього 27 конструкцій, що належать до різних епох. Найбільша будівля складається з п'яти рівнів кам'яних сходинок.

Loading...