Вкрадені Хантером Томпсоном в будинку Хемінгуея лосині роги його вдова повернула законним власникам

Вкрадені Хантером Томпсоном в будинку Хемінгуея лосині роги його вдова повернула законним власникам

Нащадкам америакнського письменника Ернеста Хемінгуея повернули вкрадені журналістом Хантером Томпсоном роги.

Джерело: Відомості

Вдова журналіста і письменника Хантера С. Томпсона Аніта повернула нащадкам Ернеста Хемінгуея настінні лосині роги, які її чоловік викрав з маєтку нобелівського лауреата в 1964 році, повідомляє Lenta.ru.

За словами Аніти Томпсон, її чоловік відвідав маєток Хемінгуея в місті Кетчум у штаті Айдахо в 1964 році, через три роки після того, як автор романів «Прощавай, зброє» і «По кому дзвонить дзвін» наклав на себе руки. Метою візиту був збір матеріалу для есе «Що заманило Хемінгуея в Кетчум?»

Томпсон стверджує, що її чоловік впав у будинку Хемінгуея в таке збудження, що не зміг втриматися від крадіжки рогів, які він згадує у своєму есе. Засновник гонзо-журналістики намір повісити викрадений мисливський трофей у своєму гаражі, але в підсумку все життя соромився свого вчинку і хотів повернути роги нащадкам письменника.

Як і Хемінгуей, Хантер Томпсон наклав на себе руки. Він застрелився 20 лютого 2005 року. Найбільш відомим твором Томпсона є роман «Страх і відраза в Лас-Вегасі».

Ернест Хемінгуей — один з найбільш видатних письменників ХХ століття. У 1954 році він удостоївся Нобелівської премії з літератури, а в 1952-му — Пулітцерівської премії за повість «Старий і море».

Loading...