Фінська автобусна компанія організувала покемон-тур для жителів провінції

Фінська автобусна компанія організувала покемон-тур для жителів провінції

Спраглих до віртуальних монстрів мешканців віддалених селищ доставляють до місць скупчення покемонів у великих містах.

Джерело: Відомості

Автобусна компанія у фінському містечку Нілсія побачила в грі Pokemon Go нішу для нового бізнесу. Якщо раніше поїздка на автобусі з провінції в міста молодими людьми сприймалася «в штики», то тепер молодь в гонитві за покемонами готова проїхати сотні кілометрів, повідомляє телеканал Yle.

У перший такий автобус помістилося більше 30 любителів полювання на покемонів. В основному це були діти і підлітки, проте серед пасажирів була навіть одна пенсіонерка, яку онук умовив поїхати з ним.

Менеджеру з маркетингу фірми-організатора Сінікка Ахонен ідея нового турпродукту прийшла в голову, коли приїхавша з Хельсінкі на канікули дочка поскаржилося на мале число «покестопів» у Нілсії. Покестопи — це об'єкти, розташовані в громадських місцях, які дають гравцеві важливі і корисні для ходу гри предмети.

У кожному місці, де зупиняється автобус, покемон-туристи виходили на годину для полювання на японських чарівних істот. У програмі були передбачені перерви на обід і на підзарядку телефонів.

За день поїздки учасники побували в Сіілінярві, Куопіо, Суоненйокі, Пієксямякі і Варкаусі. Судячи з відгуків гравців, покемонів знайшлося чимало, а хтось навіть зумів зловити рідкісного для регіону Саво вогняного покемона Гроуліта, схожого на собаку із забарвленням лева.

За словами гіда покемон-туру Катрі Вяятяйнен, вже надходять запити на другу подібну екскурсію, проте поки невідомо, чи стануть ці поїздки регулярними.

Loading...