У Лапландії зафіксовані перші серпневі заморозки

У Лапландії зафіксовані перші серпневі заморозки
Лапландія / Фото: AOP

Північна півкуля починає готуватися до зими.

Джерело: Відомості

Осінь у Північній півкулі пішла в наступ. На півночі Фінляндії вперше за серпень зафіксована мінусова температура, повідомляє телеканал Yle з посиланням на Метеорологічний інститут Фінляндії.

Так, в муніципалітеті Салла на сході Лапландії стовпчик термометра в ніч на середу опустився до позначки 0,3 нижче нуля, а позаминулої ночі така ж температура була зафіксована в містечку Нуоргам на півночі Лапландії.

Перехід температури від плюса до мінуса — звичайне явище для північних регіонів Фінляндії в серпні. Нічні заморозки фіксуються в Лапландії в середньому кілька разів на місяць.

За словами метеоролога Йоонаса Коскела, початок серпня цього року видався в північній країні більш прохолодним, ніж зазвичай, тому що в перших числах місяця відбулося різке похолодання. За його прогнозами, в решту тижня серпня буде стояти приблизно така ж погода.

Крім того, у найближчі ночі жителів Північної півкулі Землі очікують «зоряні дощі» із сузір’я Персея. Найбільш ймовірно метеорний потік можна буде побачити в найбільш темний час доби, з півночі до другої годин.

Loading...