Британець «проїхав» всю країну на велосипеді, не виходячи з дому (відео)

Британець «проїхав» всю країну на велосипеді, не виходячи з дому (відео)

Британець Аарон П’юзо вирішив проїхати 1500 км на велосипеді по Великобританії, не виходячи з дому.

Джерело: Відомості

За словами П'юзо, перед тим, як почати свій незвичайний експеримент, він роками проводив на велотренажері по півгодини в день, і цей процес його почав помітно втомлювати, повідомляє Quibbll.

«Я мріяв про те, що віртуальна реальність зможе зробити мої тренування веселішими. І ось — з’явилася технологія, за допомогою якої цю мрію можна реалізувати», — заявив Аарон П'юзо.

П'юзо обзавівся шоломом Galaxy Gear і прийняв рішення проїхати по всій довжині Великобританії (1500 кілометрів) у віртуальній реальності. Для своїх цілей він використовував дані Google Street View, на основі яких побудував власний симулятор велосипедиста.

Відстань, яку Аарон долає на велотренаєері, відбивається на його моделі, в якій він при цьому може вільно крутити головою і дивитися навкруги.

Про свою «мандрівку» П'юзо розповідає в спеціальному блозі Cycle VR, куди публікує відеозвіти про кожну пройдену сотню кілометрів. За словами велосипедиста, з кожним днем ​​він проводить у віртуальній реальності все більше часу і сподівається завершити свою подорож протягом 50 днів.

Головною проблемою для П'юзо стала якість знімків Google Street View. Якщо будівлі в його моделі виглядають реалістично, то дерева перетворюються в «хаос».

«Іноді я бачу жуків на камері Google Street View, іноді з квітами щось не так, іноді мені зустрічаються дивні« чорні діри». Але навіть з цими проблемами мені все одно здається, що я перебуваю там», — Аарон П'юзо.

Дані з Google Street View П'юзо викачав з допомогою власного додатка, а на велосипед встановив цифровий датчик, який вимірює швидкість обертання педалей і повертає її в цифровому вигляді.

«Мандрівник» заявив, що після туру по Великобританії він планує зробити невелику перерву, але вже розглядає можливість таким же чином «відвідати» Японію.

Loading...