Китайський турист ледь не став біженцем у Німеччині через незнання мови

Китайський турист ледь не став біженцем у Німеччині через незнання мови

Турист хотів заявити про крадіжку гаманця, проте йому помилково вручили бланк на надання притулку.

Джерело: Відомості

Китайський турист протягом двох тижнів проти своєї волі знаходився в гуртожитку для біженців у німецькому місті Дюльмені (земля Північний Рейн-Вестфалія). Причиною цього стало те, що 31-річний житель Китаю, котрий не розмовляв на іноземних мовах, прийшов в поліцію Штутгарта, маючи намір подати заяву про крадіжку гаманця, проте співробітники відділення переправили його в Гейдельберг, де йому видали для заповнення та підпису формуляр про надання притулку в Німеччині, повідомляє DW.

Туриста вислали в місце первинного прийому біженців у Дортмунді, де в нього забрали паспорт для закордонних поїздок з візою. Після цього китайця, всупереч його бажанню, помістили в автобус із незареєстрованими біженцями, який відвіз їх усіх у гуртожиток для біженців в Дюльмені. «Він був вкрай безпорадним», — розповів співробітник відділення Червоного Хреста, яке обслуговувало гуртожиток. Він також підкреслив, що китаєць був «слухняним» і виконував усе, що йому говорили.

Однак через деякий час співробітники зрозуміли, що людина, доставлена в гуртожиток серед інших біженців, намагається звернути на себе увагу. Після цього вони запросили співробітника одного з місцевих китайських ресторанів, який і переклав слова туриста. Стало зрозуміло, що житель Китаю не біженець, а турист, який не збирався просити притулок, а хотів з’їздити в Італію і Францію.

Відновлення ланцюжка подій зайняло 12 днів. Співробітники відділення Червоного Хреста протягом декількох днів намагалися додзвонитися до різних консульств, проте ніхто не визнавав туриста «своїм». Труднощів додавало й те, що його віза була оформлена з помилкою, в зв’язку з чим її неможливо було відстежити по базах даних. Однак після з’ясування всієї ситуації і видачі туристу документів на заміну, він зміг продовжити свою подорож.

Loading...