Росіянин виготовив екзоскелет для боротьби з колекторами

Росіянин виготовив екзоскелет для боротьби з колекторами

Одного разу сусіди стали свідками, як він у екзоскелеті гнався за двома колекторами по двору.

Джерело: Відомості

У колишнього бійця російського спец загону СОБР 38-річного Антона Мальцева, який в квітні замінував власну квартиру в місті Пушкіно для захисту від колекторів, при обшуку виявили повноцінний екзоскелет. Це рамна конструкція, подібна збруї, в яку повністю одягається людина для посилення своїх фізичних можливостей. Також вона передбачає вставку бронежилета. Чоловік розповів слідству, що зібрав його з метою самозахисту, повідомляє Life.

Адвокат екс-спецназівця Денис Щипакіна розповів, що як мінімум один раз Мальцев виходив в цих обладунках на розмову з колекторами.

«Одного разу сусіди стали свідками, як він в цьому екзоскелеті і з карабіном «Сайга» гнався за двома колекторами по двору», — повідомив адвокат.

Щипакіна уточнив, що на Мальцева зараз порушено справу про незаконний обіг зброї. Безпосередньо до екзоскелет претензій немає, він зброєю не вважається. Але чоловік обладнав у себе вдома справжній арсенал зброї: більше десятка бойових пістолетів, гвинтівок і гранат. Зброю він самостійно переробляв з сигнальної на бойову, а також «розжився» списаним автоматом АКСУ.

Обвинувачений, який працював в одній з приватних фірм, стверджує, що вбивати нікого не збирався, а вся зброя йому потрібно виключно для оборони від колекторів.

До організації оборони колишній спецназівець підійшов з використанням усіх своїх армійських навичок. Крім створення арсеналу він посилив сталевими листами двері своєї квартири і встановив розтяжки в дверних отворах. На одній з них — на щастя, не з бойовою гранатою, а з перцевим газом — підірвалися судові пристави, які прийшли виселяти чоловіка за борги.

Мальцев заборгував банку значну суму по іпотеці: сума заборгованості по кредиту, взятому в 2008 році, склала $ 118,8 тис.

Нещодавно фахівці Центру психіатрії ім. Сербського провели психіатричну експертизу Мальцева і визнали його неосудним. Йому поставили діагноз «параноя» і вказали, що вона розвинулася через дії колекторів.

Loading...