На Лазурному березі Франції провели операцію з порятунку майбутніх дітей черепахи

На Лазурному березі Франції провели операцію з порятунку майбутніх дітей черепахи

Морська черепаха відклала яйця прямо на пляжі, не звертаючи уваги на відпочиваючих.

Джерело: Відомості

На Лазурному березі Франції, в місті Фрежюс, відбулася зворушлива і надзвичайно рідкісна подія: морська черепаха відклала яйця прямо на пляжі, не звертаючи уваги на відпочивальників. Місцева мерія випустила з цього приводу спеціальний прес-реліз і розмістила на своєму сайті фотографії черепахи, повідомляє агентство RFI.

Викликаний на місце події герпетолог з’ясував, що героїнею є так звана головаста морська черепаха або каретта (лат. Caretta Caretta).

Каретта — один з трьох найпоширеніших видів черепах, які водяться в Середземному морі. Доросла черепаха досягає довжини в 70-95 см, важить 80-200 кг.

Черепаху, за інформацією мерії, виявила туристка, яка займалася на пляжі йогою. Прибулий на місце представник Мережі спостереження за середземноморськими черепахами відшукав кладку яєць. Навколо цього місця на пляжі влаштували «периметр безпеки».

Як повідомляє радіо Europe1, працівники мерії цілодобово стежать за тим, щоб ніхто не перетинав огорожу.

«Протягом сорока днів, аж до (можливого) «дня народження» черепах, команда фахівців буде вести спостереження за тим, що відбувається», — повідомляє мерія і нагадує, що будь-яка спроба — вільна чи мимовільна — зруйнувати житло захищеного виду є правопорушенням.

Про те, чи зможуть, у разі якщо все пройде нормально, новонароджені черепашки розраховувати на отримання звання почесних жителів Фрежюсу, поки не повідомляється.

Loading...