Віце-президент США одружив двох геїв

Віце-президент США одружив двох геїв

Віце-президент США Джо Байден взяв участь в церемонії одруження двох чоловіків, які працюють в Білому домі.

Джерело: Відомості

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден випробував себе в досить незвичному амплуа священика на весіллі, повідомляє Quibbll.

Та й саме весілля аж ніяк не можна було назвати ординарною. Як повідомляють американські ЗМІ, заступник Обами провів весільну церемонію для двох давніх штатних співробітників адміністрації Президента США Брайана Мостеллера і Джо Махші.

«Пишаюся тим, що одружив Брайана і Джо в своєму будинку. Не можу висловити свого щастя за давніх співробітників Білого дому і чудових хлопців», — написав Бай ден у своєму Twitter.

Як повідомляє його прес-служба, щоб виконати роль священика, Байден отримав тимчасовий сертифікат від округу Колумбія. Сама церемонія пройшла в Військово-морської обсерваторії 1 серпня в тісному сімейному колі женихів.

Брайан Мостеллера є правою рукою президента Обами, а Джо Маші —  координатор поїздок першої леді США. Церемонія одруження відбулася в будинку Байдена в Вашингтоні. Як повідомляється, Брайан вважається в Білому Домі «тіньовим героєм президентської адміністрації», без якого Обама не мав би такої репутації.

У 2012 році Байден і Президент США Барак Обама підтримали одностатеві шлюби. При нинішньому президенті Сполучених Штатів Барака Обаму укладення одностатевих шлюбів було визнано конституційним правом громадянина США. У червні 2015 го Верховний суд країни ухвалив легалізувати реєстрацію гей-спілок на всій території держави. Раніше визнання одностатевих союзів знаходилося не в федеральної юрисдикції, а у веденні уряду кожного з штатів.

Loading...