В Берліні планують встановити пам’ятник торговцям наркотиками

В Берліні планують встановити пам’ятник торговцям наркотиками

Американський художник Скотт Холмквіст збирається встановити в Берліні пам’ятник африканським торговцям наркотиками.

Джерело: Відомості

«Драгділери грають важливу соціальну роль, яку багато хто цінує, — пише художник у зверненні до муніципальної влади округу Фрідріксгайн-Кройцберг, яку він також направив до місцевого відділення «Піратської партії». — Установка такого монумента дозволила б віддати належне цій небезпечній професії, а також виявилася б важливим нагадуванням про триваючу боротьбу з наслідками колоніалізму».

У «Піратської партії» ініціативу сприйшяли по-різному, але багато депутатів підтримали ідею. Один із політиків висловився за, додавши, що «пам'ятник не зобов'язаний виділяти якісь заслуги, а може просто стимулювати обговорення тієї чи іншої проблеми», повідомляє видання FurFur.

При цьому в пам'ятника з'явилося чимало опонентів. «Цей монумент до мистецтва не має ніякого відношення. Це просто нахабство по відношенню до тих, хто втратив своїх друзів і дітей через наркотики», — написав один з користувачів на сторінці петиції.

«Партія піратів Німеччини» або «Піратська партія» — політична партія, що виступає за сприяння вільному поширенню знань і вільної культури, реформу законів про авторське право, веде боротьбу за збереження громадянських прав і свобод в Інтернеті (зокрема — займається протидією електронному стеженню і цензурі).

Loading...