Викрадену картину Далі знайшли через 7 років

Викрадену картину Далі знайшли через 7 років

Шедевр Сальвадора Далі, вкрадений сім років тому з музею в Нідерландах, був знайдений завдяки роботі фахівця зі злочинів у галузі мистецтва.

Джерело: Відомості

Шедеври, «Юність» Сальвадора Далі 1941 року, на якій зображений сам каталонський художник і його кохана няня, а також картина Тамари Лемпіцкої «Музикантка» 1929-го року, були викрадені озброєними людьми в масках у 2009 році, повідомляє EuroMag.

Як тоді повідомляла нідерландська поліція, зловмисники, погрожуючи персоналу і відвідувачам музею вогнепальною зброєю, заволоділи картинами і потім зникли на автомобілі.

Викрадений шедевр був знайдений через сім років детективом, що спеціалізуються на злочинах в області мистецтва.

Голландський детектив Артур Бранд повідомив на своїй сторінці в «Твіттері» про повернення двох картин, викрадених з музею реалістичного мистецтва Шеринга, розташованого в Спанбройке на півночі Нідерландів, в травні 2009 року.

Бранд повідомив голландському виданню De Telegraaf, що роботи були передані йому злочинним угрупованням, яке в свою чергу отримало їх як оплату.

На сищика представники угруповання вийшли самі за допомогою посередника, оскільки не хотіли бути звинуваченими в пошкодженні або перепродажу шедеврів мистецтва.

Як пише The Local, картини були передані в Скотленд-Ярд. Співробітники відомства вже зв’язалися з законними власниками картин, які побажали залишитися невідомими.

Loading...