Скандальна фотовиставка оголеної жіночої натури відкрилася на площі Нюторв у Копенгагені після семи місяців заборони

Скандальна фотовиставка оголеної жіночої натури відкрилася на площі Нюторв у Копенгагені після семи місяців заборони
Зразок роботи художниці / Фото: Mathilde Grafström

Поліція заборонила показ цих робіт у грудні 2015 року.

Джерело: Відомості

Автор робіт, молода художниця Матильда Графстрем, не приховувала своєї радості від довгоочікуваної перемоги тих, хто дотримується точки зору, що демонстрація мистецтва наготи цілком можлива в громадському місці, повідомляє NewsRu.

Виставка під назвою «Жіноча краса: нагота в громадському місці», що демонструє фотознімки повністю оголених непрофесійних моделей, триватиме до 5 серпня.

Графстрем неодноразово стверджувала, що її фотографії ніяк не можна назвати «сексуальними» або еротичними, оскільки вони присвячені боротьбі кожної жінки з внутрішнім запереченням образу свого оголеного тіла, повідомляє The Local. І своїми роботами вона прагне підвищити самооцінку жінок Данії і показати сучасним дівчатам, що вони прекрасні такими, які є.

«Мені важливо, що мої моделі зрозуміли, що фотографії, які я роблю, не про те, як вона виглядає з точки зору фізичного потягу, а про красу як енергію, яку вони виражають», — йдеться на сайті художниці.

На відкритті виставки Графстрем присутній міністр культури Данії Бертель Хаардер, який заявив, що автор піднімає непросте питання хворобливого ставлення людей до того, як виглядає і сприймається їхнє тіло.

Після заборони фотовиставки в грудні минулого року Графстрем подала офіційну скаргу на поліцію Копенгагена. Втім, думка жителів Копенгагена теж не була однозначною — багато хто визнав, що подібні заходи не можна проводити на вулиці. 

Loading...