Мавпи зіпсували бюлетені для референдуму в Таїланді

Мавпи зіпсували бюлетені для референдуму в Таїланді
. / Фото: REUTERS/Jorge Silva

На півночі Таїланду в провінції Пхічіт близько ста мавп атакували штаб підготовки до референдуму про нову Конституцію країни.

Джерело: Відомості

Як повідомляє в понеділок, 25 липня, агентство RFI з посиланням на місцеву владу, мавпи розірвали бюлетені для голосування. Скільки саме документів було зіпсовано, чиновники не уточнюють.

«Це були дуже злі звірі, які все знищили», — заявив глава регіональної виборчої комісії Прайун Чакпачаракул. У місцевих соціальних мережах вже з’явилися жарти про те, що мавпи були заслані колишнім Прем’єр-міністром Таїланду Таксіном Чінаватом, який зараз живе у вигнанні.

Буквально за кілька днів до нападу мавп на виборчу дільницю в Таїланді спалахнув інший гучний скандал, пов’язаний з кримінальним переслідуванням двох восьмирічних дівчаток, яких звинувачували в псуванні документів. Діти розірвали кілька бюлетенів, тому що їм сподобався рожевий колір паперу.

Референдум про Конституцію в Таїланді пройде 7 серпня. У новому основному законі пропонується суттєво посилити владу військових, скасувати виборний принцип глави уряду, Сенат наполовину буде призначається, також зростає роль судів, котрі традиційно в Таїланді займають позицію військових.

З прийняттям нового основного закону військова хунта, що утримує владу вже два роки, сподівається покласти край політичній кризі. В кінці квітня військові провели в парламенті закон, який забороняє критикувати проект нової Конституції. Для незгодних з текстом передбачено 10 років в’язниці.

Loading...