Цього місяця в Японії нарешті припинять випускати відеомагнітофони

Цього місяця в Японії нарешті припинять випускати відеомагнітофони

У липні 2016 року компанія Funai Electric Company випустить останній відеомагнітофон стандарту VHS.

Джерело: Відомості

Ця фірма залишалася останньою в Японії, яка продовжувала виробництво такого обладнання. Як повідомляє фінансова агенція Nikkei, рішення згорнути виробництво прийнято в зв’язку зі зниженням попиту і складністю дістати комплектуючі для виробництва, інформує Geektimes.

Компанія Funai випускала плівкові відеомагнітофони на заводі в Китаї і продавала по всьому світу під маркою Sanyo. У минулому році по всьому світу було продано 700 000 відеомагнітофонів.

Sony припинила випуск відеокасет в конкуруючому з VHS стандарті Betamax в березні цього року, а відеомагнітофони не випускає з 2002 року. Те ж саме в минулі роки зробили інші виробники відеомагнітофонів VHS, у тому числі Panasonic.

Стандарт відеозапису VHS винайшла компанія JVC. Презентація першого в світі касетного відеомагнітофона JVC HR-3300 відбулася 7 вересня 1976 року в конференц-залі токійського готелю «Окура». Це чудо японської технічної думки — побутовий відеомагнітофон — всього два місяці не дотягнув до свого 40-річного ювілею.

Конкуруючий стандарт Betamax кращої якості розробила компанія Sony. У 80-е і 90-е роки ці два формати відеокасет боролися за перевагу, але на ринку домашніх відеосистем переміг VHS (Video Home System).

Loading...