Китайська компанія пригрозила співробітникам звільненням за покупку iPhone 7

Китайська компанія пригрозила співробітникам звільненням за покупку iPhone 7

Apple звинувачують в «антикитайській політиці».

Джерело: Відомості

Компанія Hangzhou Bina Industrial Technology Company, в якій працює 50 людей, на початку тижня розіслала «патріотичну ноту» співробітникам, в якій закликала відмовитися від покупки нової моделі смартфона Apple під загрозою звільнення, повідомляє видання «ЭКД!».

Причиною став відомий «баг» програмного забезпечення iPhone: якщо користувач набирає піньінем (система запису китайської мови латиницею) слово «jichen» (击沉 — «потопити»), то смартфон автоматично пропонує вибрати наступним словом «Китай».

Ця проблема обговорюється в Інтернеті, і багато хто вважає її анти-китайським ходом Apple. Американська компанія заперечує подібні заяви.

За іншою інформацією, слова «потопити» і «Китай» з'являються поруч у зв'язку з інцидентом, що стався в березні цього року, коли аргентинська берегова охорона потопила китайське риболовецьке судно в своїй акваторії за незаконний промисел. Коли новина про потоплення судна з'явилася в ЗМІ, китайські користувачі iPhone часто шукали інформацію про інцидент, тому штучний інтелект запам'ятав це словосполучення.

Очевидно, що керівництво компанії з Ханчжоу не підтримує останню версію. Крім погроз, компанія запропонувала співробітникам «пряник». Згідно «патріотичної ноти», кожен, хто відмовиться від iPhone 4 на користь китайського смартфона, отримає бонус в 1000 юанів. Для тих, хто замінить iPhone 5 він складає 1500 юанів, iPhone 6 — 2500 юанів. Співробітники отримають бонус, якщо заповнять спеціальну форму, а також покажуть замінений iPhone. Всі зібрані апарати будуть знищені. Повідомляється, що 13 осіб уже висловили бажання замінити американський смартфон на китайський.

Loading...