«Фотографія з акулою» налякала гостей тихого австрійського озера

«Фотографія з акулою» налякала гостей тихого австрійського озера

Австрієць викликав паніку, коли розмістив у соціальних мережах фото, на якому, здавалося, показана акула в одному з прісноводних озер країни.

Джерело: Відомості

Озеро Мондзеє, розташоване неподалік від австрійського міста Зальцбурга, знаходиться в оточенні гір і не є місцем, де акули, навіть прісноводні, коли-небудь траплялися на очі людям, повідомляє The Local.

Однак нещодавно місцевий житель Джеральд Херрманн опублікував фотознімок акули в озері, котру, як він стверджував, можна побачити у воді поблизу місцевого пляжу Пломберг.

Опубліковане зображення відразу ж викликало великий ажіотаж в Мережі. Люди почали турбуватися про те, чи відомо проінформована про небезпечного жителя озера місцева  влада, дехто навіть зв’язався з чиновниками та попросив заборонити купання, поки проблема з акулою не проясниться.

Місцевий експерт з риби Йозеф Ванзебек спробував розрядити ситуацію, сказавши, що справжня акула, ймовірно, не проживе більше ніж годину в прісноводному озері.

Вчений з Університету Інсбрука сказав: «Є прісноводні акули, наприклад, в Амазонці, але вони, як правило, живуть в гирлах річок у солонуватій воді».

Після того, як Джеральда Херрманна вистежили місцеві чиновники, він визнав, що фотографія була відредагована ним у графічному редакторі Photoshop.

«Жартівник» розповів, що після того, як нарешті зміг знайти на березі озера тихе місце для плавання,  то подумав, що це виглядає так, ніби акула розполохали всіх купальників.

Так у нього з’явилася ідея створення «страшного» зображення за допомогою Photoshop, але чоловік не очікував, що викличе цим паніку.

«Мені шкода, що всі інші мої роботи в «Фотошопі» не привернули стільки уваги», — резюмував Джеральд Херрманн.

Loading...