Туристам у Хорватії заборонили робити «селфі» в шльопанцях

Туристам у Хорватії заборонили робити «селфі» в шльопанцях

Щороку на Плітвицьких озерах гине мінімум одна людина і проходить близько 1200 рятувальних операцій.

Джерело: Відомості

Адміністрація національного парку Плітвіцькі озера в Хорватії ввела заборону на носіння шльопанців на його території через різке збільшення випадків загибелі туристів під час «селфі», повідомляє EuroMag.

«Дорогі туристи, ми вас поважаємо. Пора вам почати поважати себе. Припиніть робити дурні і небезпечні cелфі. Дякую», — таке звернення працівники заповідника розмістили в Twitter.

У національному парку щотижня фіксуються кілька нещасних випадків і проходить ряд рятувальних операцій. Так, нещодавно 20-річний турист з Канади послизнувся і впав з висоти близько 70 метрів, намагаючись зробити cелфі на скелі біля одного з водоспадів. Він дивом залишився в живих.

54-річна туристка зі Словаччини облюбувала для фотографії те ж саме місце. Вона, проігнорувавши попередження, перелізла через паркан і впала з краю обриву. Жінка загинула.

Незадовго до цього літня пара з Німеччини відокремилася від своєї туристичної групи, щоб забратися вище на скелю, зірвалася і впала в воду. 82-річна Марія Браун загинула на місці, її чоловік Август пізніше помер у лікарні.

За даними хорватської гірничорятувальної служби (HGSS), щороку на Плітвицьких озерах гине мінімум одна людина і проходить близько 1200 рятувальних операцій, це в п'ять разів більше, ніж десятиліття тому. Рятувальники вважають, що зростання числа нещасних випадків пов'язане зі збільшенням кількості любителів «селфі», їхньою безвідповідальністю і недотриманням техніки безпеки.

Loading...