Кіт-мишолов Ларрі продовжить «працювати» в британському Кабміні і після відставки Кемерона

Кіт-мишолов Ларрі продовжить «працювати» в британському Кабміні і після відставки Кемерона

Кота Ларрі, який живе в резиденції Прем’єр-міністра Великобританії, не збираються виселяти після відставки Девіда Кемерона.

Джерело: Відомості

Як заявила представник канцелярії уряду, «цей кіт — державний службовець, він не належить подружжю Кемеронів, і він залишиться», повідомляє Lenta.ru.

Даунінг-стріт, 10, є домом Ларрі з 2011 року. Кота, якому зараз дев’ять років, взяли з притулку і призначили на посаду головного мишолова. Кемерон, який став Прем’єром в 2010-му, був радий такому поповненню своєї команди.

Перед смугастим Ларрі обов’язки щуролова з вересня 2007-го по січень 2009-го виконувала чорно-біла Сібіл, кішка тодішнього канцлера казначейства Алістера Дарлінга (ходили чутки, що Сібіл не подобалася Прем’єрові Гордону Брауну).

До неї довгий час резиденцію від гризунів захищав Хамфрі, він був відправлений на пенсію в 1997 році. Він служив при трьох Прем’єрах — Маргарет Тетчер, Джону Мейджору і Тоні Блеру.

Кемерон анонсував відставку 24 червня, в день, коли оголосили результати референдуму про членство країни в Європейському союзі (за підсумками плебісциту перемогли прихильники виходу зі складу ЄС (Brexit)). Він покине свій пост 13 липня, його місце займе голова МВС Тереза ​​Мей.

З цього приводу в Twitter Ларрі 11 липня з'явилося повідомлення: «Для вас це нормально — у вас всього лише з'явиться новий Прем'єр-міністр. А в мене буде новий господар». 

Loading...