На полі поруч зі Стоунхенджем з’явився круг із зіркою і півмісяцем

На полі поруч зі Стоунхенджем з’явився круг із зіркою і півмісяцем

У центрі кола розташована семиконечна зірка і півмісяць.

Джерело: Відомості

8 липня 2016 року у зеленому пшеничному полі, що знаходиться через дорогу від знаменитого мегалітичної споруди Стоунхендж в графстві Уїлтшир, Англія, з’явилося нове коло, повідомляє видання «Вслух.net».

У центрі кола розташована семиконечна зірка і півмісяць, які укладені в широкому колі з двома рядами прямокутників з колосків. Зображення такого символу вже зустрічається в магічних знаках, але на цьому малюнку розташування зірки щодо півмісяця інше.

Сама по собі семиконечна зірка є древнім символом Сходу, який був відомий в Індії, Стародавніій Ассирії, Халдеї, Шумері та Іверії (древній Грузії). До того ж вона відома як Віфлеємська зірка або Зірка Магів. Кожен її кут і промінь має певне значення. Вважається, що така септаграмма приносить людям удачу, адже сімка є щасливим числом: сім кольорів веселки, сім чудес світу, сім нот, сім днів тижня, сім енергійних центрів тіла або чакр. Для декого вона позначає сім магічних елементів: земля, повітря, вогонь, вода, життя, світло і сама людина.

Сімка є символом достатку і божественної цілісності в усіх релігіях світу: месопотамській і шумерській, іудейській та грецькій, перській та арабській, християнській та китайській, індуїстській. Так в Давньому Єгипті налічувалося сім богів світла і сім — темряви, а в ісламі існують сім небес, сім земель, сім рівнів пекла, сім райських воріт, сім пророків.

Півмісяць ж асоціюється з мусульманською релігією, де цей символ зображується разом з п'ятикутною зіркою. Цей древній астрономічний символ використовувався народами при поклонінні небесним божествам, зокрема Сонця і Місяця. А ще півмісяць здавна вважався символом міста Візантія, який згодом став Стамбулом.

Оскільки кожне коло на полях є свого роду посланням, пророкуванням або попередженням, про його значення стане відомо в найближчому майбутньому. Поки ж господар поля, на якому з'явилося дивовижне коло, попереджає відвідувачів, які захочуть побачити малюнок своїми очима, про необхідність зберегти його урожай.

«Мене звуть Філіп Соукілл, — представився фермер. — Коло біля Стоунхенджа з'явилося на моїй землі. Я розумію, що його розташування викличе великий інтерес і сотні відвідувачів приїдуть подивитися на нього. Якщо ви захочете увійти в коло, будь ласка, поважайте мій урожай і використовуйте для цього тільки одну доріжку». 

Loading...