Швейцарця засудили за вбивство хижих птахів за допомогою «голуба-камікадзе»

Швейцарця засудили за вбивство хижих птахів за допомогою «голуба-камікадзе»

Чоловік випустив на волю отруєного голуба.

Джерело: Відомості

Окружний суд в Дільсдорфі, неподалік Цюріха, у понеділок засудив 42-річного швейцарця жорстоке поводження з тваринами, повідомляє The Local.

42-річний швейцарський голуб'ятник зізнався, що в серпні 2015 року його поширив заборонений незаконно імпортований пестицид на одному зі своїх 200 голубів і відправив його літати.

Як він і планував, голуб був спійманий і з’їдений сапсаном — охоронюваним в Швейцарії видом хижих птахів — який потім помер мученицькою смертю від отрути.

Засуджений чоловік був частиною групи місцевих голуб’ятників, які беруть участь у змаганнях з того, як довго їхні птахи можуть залишатися в повітрі.

Переможець отримує грошовий приз, але тих птахів, які не повертаються — можливо, тому, що вони стали жертвами сокола — дискваліфікують зі змагань.

Швейцарська птахоохоронна організація Bird Life Switzerland кілька років намагалася знайти винних у серії подібних вбивств соколів в районі Цюриха.

Почувши про цю проблему, організація встановила веб-камери в різних місцях в Цюріху і вони зняли інцидент, коли сокіл помер після вживанні в їжу отруєного голуба.

Кріста Глаузер, заступник генерального директора Bird Life розповідає, що отруєння яструбів було «проблемою впродовж багатьох років».

«Особливо щодо сапсанів, які розмножуться дуже повільно, це величезна проблема. У деяких регіонах їхня популяція було скорочена на 50 відсотків».

У своєму рішенні суд заявив, що дії цієї людини підвергали небезпеці тварин і людей.

Адвокат чоловіка стверджував, що його клієнт тільки шукав спосіб, щоб захистити своїх голубів після того, як вони часто ставали мішенню соколів, і «втратив почуття міри».

Вирок ще не винесено, але, ймовірно, чоловіка засудять до 11 місяців в’язниці і 4000 франків штрафу.

Loading...