Серед родичів Трампа виявився нащадок білоруських партизанів

Серед родичів Трампа виявився нащадок білоруських партизанів
Джаред Кушнер та Дональд Трамп з дружиною Меланією

Зять магната і кандидата в Президенти США Дональда Трампа виявився нащадком білоруських партизанів.

Джерело: Відомості

Про це сам Джаред Кушнер заявив на сторінках належного йому видання New York Observer, повідомляє Lenta.ru.

Він розповів про цей факт своєї біографії, щоб підкреслити ту легкість, з якою, на його погляд, сучасних американців нагороджують ярликами «расист» або «антисеміт». «Якщо мінімальний відступ від того, що любителі ловити за мову вважають нормою, відразу засуджується криками «Расист!», то як же засудити справжніх расистів? Як назвати людей, які не беруть на роботу представників нацменшин або б'ють інших через їхні релігійні переконання?» — задається питанням Кушнер.

Потім він розповідає про своїх предків. За словами Кушнера, вони безпосередньо постраждали від голокосту. «7 грудня 1941 року —  в день нападу на Перл-Харбор — нацисти оточили гетто в райцентрі Новогрудок і розділили людей на дві шеренги. Ті, кому належало померти, стояли праворуч, ті, кому належало вижити — зліва. Есфір, сестра моєї бабусі, побігла в будинок, щоб сховатися, але якийсь хлопчисько побачив її і виволік назовні. Вона стала однією з 5,1 тисячі убитих, під час першого знищення євреїв в Новогрудку», — пише Кушнер.

Він згадує, що його бабусі вдалося втекти разом з іншими євреями, які прокопали підземний хід до лісу, проте її брат під час втечі був застрелений німцями. «Моя бабуся втекла в ліс, де вступила в загін партизан Бєльських. Там вона і познайомилася з моїм дідусем, який утік з концтабору. Протягом трьох років він жив в землянці, яку викопав сам — він спав в ній навіть під час суворої російської зими», — підсумовує автор.

Наприкінці своєї статті він підкреслює, що є величезна різниця між справжніми расистами і тим, на кого наклеюють відповідний ярлик. Трамп, по його думку, не антисеміт — він засуджує расистів і рішуче висловлюється на підтримку Ізраїлю.

5 липня Трампа звинуватили в антисемітизмі через розміщення в Twitter зображення про «корумповану Клінтон», на якому була зображена шестикутна зірка. 

Loading...