Тарантули, які викликають наркотичну ейфорію, заполонили передмістя Тбілісі

Тарантули, які викликають наркотичну ейфорію, заполонили передмістя Тбілісі

Часті укуси тарантулів можуть навіть призводити до залежності

Джерело: Відомості

У селищі Вазіані, розташованому в Грузії недалеко від Тбілісі, спостерігається нашестя тарантулів. Місцеве населення просить про допомогу, про це написав на своїй сторінці в Facebook користувач Георгій Лілуашвілі, повідомляє Quibbll.

За його словами, у Вазіані, розташованому за 25 кілометрів від Тбілісі, знаходиться грузинська військова база, поруч з якою проживають вимушено переміщені сім’ї, а також сім’ї офіцерів. Побачили тарантулів місцеві жителі, які  відзначають, що вони належать до сімейства отруйних павуків, укус яких може викликати наркотичну ейфорію.

Саме тому ці членистоногі високо цінуються на світовому наркоринку.

Сигнали про появу тарантулів почали надходити і від жителів інших передмість грузинської столиці. Так, деякі бачили величезних павуків на території озера Лісі. Інформація про експансію тарантулів передана в Центр по контролю захворювань і громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я Грузії. Реакції фахівців центру поки не послідувало.

Фахівці нагадують, що отрута тарантула може бути смертельною для деяких тварин, однак для життя людини найчастіше не представляє реальної загрози. При цьому укус цього павука досить болючий і може спровокувати набряк. 

Тарантули — рід великих отруйних аранеоморфних павуків з сімейства павуків-вовків.

Тарантули мешкають в посушливих районах. Удень вони ховаються в вертикальних нірках, глибина яких доходить до 60 см. Вночі павуки вибираються на поверхню і активно переміщаються по землі, полюючи на комах. Тарантули не плетуть ловчих мереж і використовують павутину тільки як покриття стін нірки і при будівництві яєчного кокона. Укус тарантула небезпечний для людини, і в деяких випадках загрожує летальним результатом.

Loading...