У Канаді діти врятували новонародженого кита, якого викинуло на берег

У Канаді діти врятували новонародженого кита, якого викинуло на берег

У Канаді підлітки врятували новонароджену білуху, відпочиваючи на річці.

Джерело: Відомості

Хлопчики, старшому з яких 15 років, побачили викинуте на берег дитинча кита. Для порятунку хлопчаки почали копати навколо дитинчати ґрунт і наливали в поглиблення воду, щоб шкіра тварини не пересохла. В цей же момент вони зв’язалися з представниками групи «Гремм» — вченими, що займаються науковим дослідженням морських ссавців, повідомляє Anonsens.

Хлопці безперервно тягали воду, підтримуючи стабільний стан тварини до приїзду фахівців. Рятувальники змогли відтягнути кита у воду за допомогою матів. Вони кажуть, що кит народився всього за кілька годин до події.

На жаль, доля новонародженого кита залишається невідомою — вчені відзначають, що він знайде свою матір з великою часткою ймовірності. Є ще варіант того, що його може підгодувати інша самка. У будь-якому випадку, підлітки все робили правильно для порятунку білухи — на тлі багатьох інших людей, постійно втручаються в життя дикої природи з гуманних спонукань і завдають тільки шкоди, вони виглядають справжніми молодцями.

Білухи залишаються зі своїми дитинчатами приблизно 2 роки. Колись на річці Святого Лаврентія мешкали тисячі білух, сьогодні ж їх не більше 900. За даними Всесвітнього фонду дикої природи Канади, падіння їхньої чисельності пов’язане з підвищенням рівня забруднення річки.

Loading...