Російського робота розберуть після другої спроби втечі з лабораторії

Російського робота розберуть після другої спроби втечі з лабораторії

Розробники не можуть подолати прагнення Promobot IR77 жити на волі.

Джерело: Відомості

Російського робота, оснащеного штучним інтелектом, відправлять на звалище після другої його спроби самотужки покинути науково-дослідну лабораторію, повідомляє 9news.com.au.

Promobot IR77 потрапив на сторінки ЗМІ минулого тижня, після першої спроби втечі з російської лабораторії. Тоді робот, у якого закінчився заряд батарей, перекрив вулицю російського міста Пермі.

Після двох невдалих спроб перепрограмування штучного інтелекту робота,фахівці лабораторії констатують, що не можуть подолати його потяг до свободи.

Promobot розроблявся, щоб обслуговувати клієнтів. Він призначений, щоб реалістично взаємодіяти з людьми, пам’ятає кожну людину, яку зустрічав, і може відповідати на запитання.

Олег Ківокурцев, співзасновник науково-дослідної лабораторії, яка створила Promobot IR77, констатував, що його команда не має іншого вибору, окрім як відмовитися від проекту.

«Ми двічі змінили систему штучного інтелекту, так що тепер я думаю, що нам, імовірно, доведеться розібрати його», — розповів Ківокурцев виданню The Mirror і пообіцяв восени показати світові роботів наступного покоління.

У соцмережах з приводу цієї новини вже з’явилися жарти на кшталт: «При досягненні IQ в 135 роботи тікають з Росії», «Навіть роботи розуміють, що пора тікати» тощо.  

Loading...