У Новосибірському зоопарку кішка вигодувала п’ятьох вовченят

У Новосибірському зоопарку  кішка вигодувала п’ятьох вовченят

Кішка Муська вигодувала п’ятьох вовченят в Новосибірському зоопарку.

Джерело: Відомості

У квітні в пари червоних вовків, яких звуть Міла і Бос, народилися дитинчата. Усіх п’ятьох малюків довелося забрати у батьків, тому що у них були труднощі з вигодовуванням потомства, повідомляє агентство FlashSiberia.

«Для вовченят новою матір’ю стала наша кішка Муська. Вона живе в зоопарку і в минулому році прославилася тим, що вигодувала маля рисі. Цієї весни Муська знову стала мамою. На момент пошуків годувальниці для вовченят у кішки було одне кошеня. Поява п’ятьох нових їдців нашу Муську не збентежило. Вона прекрасно прийняла вовченят, відразу почала їх годувати, гріти, вилизувати і всіляко піклуватися», — повідомляють у зоопарку.

Відзначається, що вовченятам ласкава кішка теж відразу сподобалася. Вони швидко освоїлися і стали поводитися з Муською, як з мамою.

«Кішка безвідмовно годувала дітей, але при всьому бажанні вона не змогла б повністю забезпечити молоком шістьох дитинчат. Вовченята крупніші за  кошенят, темпи росту в них теж відрізняються. Тому вовченят кожні три години підгодовували сумішшю, приготовленою з сухого молока для цуценят», — пояснили в зоопарку.

 З мамою-кішкою вовченята пробули півтора місяця. За цей час вони сильно виросли. До моменту переведення в окремий вольєр вовченята вже були самостійні, дуже активні, їли м’ясо і пили з миски звичайне коров’яче молоко.

Довідка; Червоний вовк поширений у Центральній і Південній Азії, островах Суматра і Ява, південних районах Далекого Сходу, Східного Сибіру. Мешкає в лісах, горах (до 3 тисяч метрів над рівнем моря), степах. Активний переважно вдень, але може полювати в будь-який час доби. Харчується в основному копитними середнього розміру, а також гризунами і птахами. Тримається зграями по 5-12 особин. 

Loading...