В американському зоопарку під час шоу для дітей левові випадково відрубали частину хвоста (відео)

В американському зоопарку під час шоу для дітей левові випадково відрубали частину хвоста (відео)

Гідравлічні двері травмували царя звірів.

Джерело: Відомості

У понеділок, під час великого котячого «тренувального шоу» в зоопарку американського штату Орегон, лев на кличку Заваді отримав травму в той час як на нього дивився натовп дітей, повідомляє The Dodo. 

Відеоматеріал шокуючого інциденту показує, що Заваді втратив частину хвоста, коли заходив у приміщення через гідравлічні двірі, які несподівано опустилися і, мов гільйотина, відрубали йому кінчик хвоста.

Хоча було добре видно, що лев серйозно травмувався, зокрема на відео чути, як публіка кричить, що в лева сильно кровоточить хвіст, шоу ніхто не зупинив. 

«Сьогодні я став свідком неприємного інциденту — у зоопарку поранили лева», — пише відвідувач Брендон Гір, який зняв подію і виклав відео на YouTube. — Частини його хвоста немає, ллється кров».

Представники зоопарку пізніше виступили із заявою з приводу інциденту і, здається, намагалися применшити серйозність того, що трапилося з левом Заваді.

«Він втратив кінчик хвоста трохи вище чубчика, — сказав ветеринар зоопарку Тім Штормс у прес-релізі. — Для 450-кілограмового лева це відносно невелика травма, але ми розглядаємо її серйозно. Після короткої медичної процедури лев одужує. Ми очікуємо, що рана заживе без будь-яких ускладнень».

Посадові особи зоопарку, як повідомляється, ретельно розглянуть те, що сталося, але це вже не перший раз, коли гідравлічні двері виявилися небезпечні для тварин зоопарку. У 2014 році дитинча горили в зоопарку Сан-Франциско було розчавлене насмерть таким пристроєм. 

Loading...