Китайські кредитори почали видавати позики під заставу інтимних фото

Китайські кредитори почали видавати позики під заставу інтимних фото

У Китаї студенткам почали видавати новий вид кредитів: під заставу оголених фото.

Джерело: Відомості

Дівчат-студенток просять надіслати оголені фотографії разом зі своїм паспортом, повідомляє «ЕКД!». В обмін онлайн-кредитори видають їм позики на тисячі юанів.

У разі, якщо дівчина не зможе вчасно і повністю виплатити борг, кредитор публікує в мережі надані фотографії або відправляє їх її батькам. Так, одна з дівчат відправила інтимне відео в обмін на позику в 10 тисяч юанів ($ 1500). Скріншот повідомлення з погрозами, відправленого їй кредитором, широко розійшовся по китайських ЗМІ: ситуацію додатково посилило те, що дівчина нібито брала кредит на аборт після небажаної вагітності.

За відомостями South Metropolis Daily, зазвичай такі позики вдаються на суму від 500 до 5 тисяч юанів, ставка може досягати 30% в тиждень. При цьому офіційно річна ставка на споживчі кредити в країні обмежена 24% у рік.

15 червня представники платформи для видачі онлайн-кредитів Jiedaibao, якою володіє фонд JD Capital, офіційно підтвердили, що такі позики під секс-фото існують, проте домовленості за ставкою кредитування відбуваються без контролю з їхнього боку.

Loading...