В Індії «заарештували» 18 левів за підозрою у вбивстві трьох людей

В Індії «заарештували» 18 левів за підозрою у вбивстві трьох людей

Азіатський лев перебуває на межі зникнення, тому індійській владі доводиться в незвичний спосіб боротися з проблемою левів-людожерів.

Джерело: Відомості

Шість нападів на людей було зареєстровано останнім часом в області, яка є єдиним місцем проживання вимираючого азіатського лева.

Індійські чиновники «заарештували» 18 левів, щоб спробувати виявити серед них тварину, яка з’їла трьох людей. Лісові працівники в штаті Гуджарат планують за відбитками лап та екскрементами ідентифікувати кота-вбивцю, повідомляє The Sun.

«Засуджений» звір проведе решту своїх днів у зоопарку, у той час як «невинні» леви будуть випущені назад у святилище Гір.

Високопоставлений лісовий чиновник лісової Гуджарату, Джа Хан сказав, що кішки були спіймані за останні два місяці і в цей час перебувають в окремих клітках, поки проводиться ідентифікація лева-людоїда.

Чиновник заявив: «Ми вважаємо, що ми точно визначили винного лева, але ми все ще чекаємо результатів дев’яти тварин».

Експерта дикої природи Ручі Дейв розповів BBC, що перевіряють відбитки лап тварин і їхні фекалії, але додав, що «чиновники також вивчають поведінку тварин. Лев-людоїд зазвичай агресивно поводиться, побачивши людину».

Говід Пател, колишній головний наглядач дикої природи штату Гуджарат сказав Indian Express, що Гір може вмістити тільки 270 левів, змушуючи деякі прайди селитися за межами святилища.

Верховний суд Індії постановив, що штату Гуджарат потрібно переселити деяких зі своїх левів в інші країни, щоб уникнути можливості захворювання або іншого лиха, яке може знищити всю популяцію. Але місцева влада не поспішає зробити це і досі не виконала рішення суду.

Loading...